Over ons…

Laat ik mezelf even voorstellen. Ik ben Roberto, en samen met mijn vrouw Sonja en 2 kinderen wonen we samen met onze honden in Houthalen , hartje Belgisch Limburg, . Als jongetje was ik altijd al gefascineerd door honden, en daarna …waarschijnlijk altijd jongetje gebleven 😉

In 2006 gingen we op zoek naar een hondenras dat ons aanspraak. Vrij snel was ik verkocht voor een Rhodesian Ridgeback. In de eerste plaats natuurlijk voor zijn uiterlijke verschijning, maar wat we kregen was veel meer…

Bij mij in de buurt kwam ik in contact met Geertje Verschoren van Kastor’s home, zij bezorgde ons een jaartje later de liefste , knapste hond die ik me kon inbeelden : Gotcha.

Een goede opvoeding was een must, vermits hij mee zou opgroeien met onze op dat ogenblik 2 kinderen van respectievelijk 1 en 2 jaar. Na bijna een jaar intensief trainen in de gehoorzaamheidsklas sloegen we er in om ons gehoorzaamheidsbrevet te behalen. Buiten de kunstjes op de hondenschool werkten we aan een goede opvoeding thuis, waarin structuur en stabiliteit centraal stonden , duidelijke regels waar zowel Gotcha , als onze kinderen ruimte hadden om rustig op te groeien zonder elkaar onderweg te hinderen.

Daarna kreeg ik de vraag om eventueel zelf les te gaan geven op de hondenschool waar ik zelf les nam. Ik ging ik me bijscholen om zelf instructeur gehoorzaamheid te worden. Later ging ik me ook meer verdiepen in leerprincipes van honden.

Hoe en waarom doet een hond iets ? Of net niet ! Essentiele vaardigheden die naar mijn mening zo logisch zijn… dat we ze in onze moderne maatschappij soms gewoonweg vergeten zijn.

Ondertussen heb ik mijn beste vriend moeten afgeven, maar de passie voor het ras is ondertussen zo gegroeid dat we beslist hebben om zelf op kleine schaal te gaan fokken. Belangrijkste pijlers moeten gezondheid, gedrag en uiterlijk zijn. Alle honden worden uitvoerig getest op gezondheid en uiterlijk ,dit onder het wakende oog van de Belgische Rhodesian ridgeback kennelclub.

Nieuwe eigenaars gaan we begeleiden nog voor de pups mee verhuizen. De pups zullen ondertussen systematisch voorbereid worden op hun vertrek. Ze zullen op een positieve wijze gesocialiseerd worden met andere levende wezens. Eveneens gaan ze gehabitueerd worden met hun omgeving.

Hebt u interesse neem contact op, dan kan u langskomen om alles met een tasje koffie te bespreken.

Vriendelijke groeten , Roberto